IZA SUKOBA STOJE ODREĐENE SNAGE: Predsednik Kirgistana zna ko stoji iza nemira na granici, sve zbunio svojom izjavom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 19:56

IZA SUKOBA STOJE "ODREĐENE SNAGE": Predsednik Kirgistana zna ko stoji iza nemira na granici, sve zbunio svojom izjavom!

Predsednik Kirgistana nije precizirao koje je snage imao na umu.

Predsednik Kirgistana Sadir Žaparov veruje da iza destabilizacije stanja na kirgiško-tadžikistanskoj granici stoje "određene snage", ne precizirajući na koga misli.

#ATTENTION

A clash broke out between Tajikistan and the Kyrgyz army in the Batken region of Kyrgyzstan. pic.twitter.com/FSqOi9xo6W

— Requ (@Just_Requ) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << April 29, 2021

- Uprkos našim naporima da održimo mir i stabilnost, određene snage su uspele da izazovu nemire na kirgiško-tadžikistanskoj granici. Tokom protekla dva dana ulagali smo sve napore u cilju očuvanja jedinstva i solidarnosti naroda Kirgistana i Tadžikistana i sprečavanje zaoštravanja sukoba“, rekao je Žaparov, prenosi TAS S.

U sredu je najmanje trinaest ljudi ranjeno kada su kirgiske i tadžikistanske snage bezbednosti razmenile vatru preko granice, a sukobi su izbili kasno sinoć na granici između tadžikistanske severne pokrajine Sugd i južne provincije Batken u Kirgistanu zbog spora oko rezervoara za vodu i pumpe na reci Isfara, za koju obe zemlje tvrde da je njihova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.