ILON MASK U PROBLEMU! TVITER DOBIJA KONKURENCIJU: Nova aplikacija je potpuno besplatna i apsolutno slobodna

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 10:47

ILON MASK U PROBLEMU! TVITER DOBIJA KONKURENCIJU: Nova aplikacija je potpuno besplatna i apsolutno slobodna

Kompanija Meta pokreće novu aplikaciju kojoj je cilj da bude konkurentna Tviteru.

Kompanija Meta, na čelu sa Markom Zakerbergom, vlasnikom Fejsbuka, u četvrtak pokreće aplikaciju koja će biti konkurencija Tviteru.

Aplikacija koja se zove "Tredz“ ("Threads") će biti povezana sa Instagramom, a već sada ju je moguće naručiti u Eplovoj prodavnici, prenose mediji.

Meta je opisala "Tredz“ (moguće prevesti kao "Vlakna" ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Niti") kao "aplikaciju za tekstualnu konverzaciju", a prvi snimci pokazuju da je kontrolna tabla ove aplikacije vizuelno veoma podseća na Tviter.

Čini se da će ova Metina aplikacija biti besplatna i da neće biti ograničenja broja objava koje korisnik može da vidi.

"Tredz" je, prema opisu iz Eplove prodavnice "aplikacija gde se okupljaju zajednice da bi diskutovale o svemu što je danas važno i o tome šta će sutra biti u trendu“.

Mediji procenjuju da bi ova aplikacija mogla da bude velika pretnja za Tviter, pošto je vlasnik Mete i ranije pozajmljivao tuđe ideje i uspešno ih sprovodio u delo.

Metini "rilsovi" ("Reels") su kopija TikToka, dok "storiz" ("Stories") veoma liče na aplikaciju Snepčet.

Meta ima resurse da se nadmeće sa Tviterom, pošto će aplikacija "Tredz“ biti povezana sa stotinama milionima naloga na Instragramu i neće morati da počinje od nule kao njeni konkurenti, zaključuju mediji.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Internet: Udarac Marka Zakerberga Ilonu Masku – lansirana nova društvena mreža nalik Tviteru

Izvor: Danas, 06.Jul.2023, 07:45

BBC Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram, pokrenula je novu aplikaciju, za koju je njen šef Mark Zakerberg rekao da ima za cilj da nadmaši Tviter. Novopokrenuta aplikacija Threads (Nizovi) slična je Tviteru, čiji je vlasnik milijarder Ilon Mask. Stručnjaci kažu da bi Treds...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.