Izvor: Luftika.rs, 09.Feb.2022, 19:41

Havarija na nelegalno izgrađenoj mini-hidroelektrani na Mlavi

Na derivacionoj MHE Krepoljin danas (9. februar) se desila havarija. Prema rečima meštana, na snimku koji je objavljen na Tviteru vidi se da je pukla cev u derivacionim tunelu i da se izliva kod mašinske zgrade. Takođe. meštani dodaju i da je voda potkopala samu zgradu.
Nije poznata situacija na samoj brani, koja je 3 km uzvodno.
MHE Krepoljin je izgrađena u tišini u periodu od 2016. do 2017. godine bez znanja meštana, usred Ribarske klisure na prostoru koji je prema Prostornom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << planu RS označen kao regionalno vodoizvorište Gradac.
Za kratko vreme MHE je izazvala najpre poplavu čitavog sela, za šta vlasnici nikada nisu snosili posledice, a proteklih godinu dana akumulacija se pretvara u izvorište zagađenja reke Mlave. Ispuštanjem vode iz akumulacije u više navrata su se dešavali manji pomori ribe, a reka je promenila boju iz zelene u braon.
Havarija na mini hidroelektrani u Krepoljinu, opština Žagubica. Ispuštaju vodu iz jezera postepeno, boje se da ne pukne sve i izazove poplavu u Krepoljinu i okolnim selima. Prema informacijama koje sam dobila od meštana, pukla je cev koju su provuklu kroz stari tunel. pic.twitter.com/Omw4z1kfNk
— Tanja Manojlović (@mantanja) February 9, 2022

W&W Inženjerig, vlasnici MHE Krepoljin i opština Žagubica nisu odgovaraili na naše pozive do objavljivanja ovog teksta.
Bliski saradnik premijerkinog brata izgradio nelegalnu MHE na Mlavi zbog koje Petrovac pije vodu opasnu po zdravlje

Pogledaj vesti o: Twiter,   Poplave

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.