HAKERI OBJAVILI RAT POKEMONIMA: Veliki napad desiće se na OVAJ DAN

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jul.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAKERI OBJAVILI RAT POKEMONIMA: Veliki napad desiće se na OVAJ DAN

Hakerska grupa PoodleCorp preuzela je odgovornost na Twitteru za rušenje servera trenutno najpopularnije igrice na svetu, Pokemon Go.

Oni su navodno izveli uspešan DDOS napad, zbog čega je igra teško funkcionisala tokom vikenda.

PokemonGo #Offline #PoodleCorp

— PoodleCorp (@PoodleCorp) July 16, 2016

Na profilu PoodleCorpa na Twitteru >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pojavio se i retvit njihovog navodnog vođe, u kojem piše da je ovo bio tek mali test i da će uskoro preduzeti veću akciju.

PoodleCorp je u zadnje vreme napao i jednog od najpopularnijih jutjubera, PewDiePie-a.

Printskrin: Youtube/Pokémon GO

Distributed Denial of Service (DDOS) napad jedan je od najjednostavnijih načina koje hakeri koriste za rušenje servera. Serveri se jednostavno zasipaju ogromnim brojem zahteva, sve dok ne dosegnu granicu nakon koje više ne mogu da funkcionišu.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.