Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl planira da preuzme Tviter

Internet gigant Gugl pregovara o kupovini sajta za razmenu kratkih poruka Tviter, preneo je tehnološki blog Tek kranč i procenio da bi ta transakcija mogla da vredi više od 250 miliona dolara.

Na blogu koji se poziva na izvore upućene u pregovore, navodi se da je iznos znatno niži od 500 miliona dolara koliko je društvena mreža Fejsbuk ponudila za Tviter, čije sedište je u Kaliforniji i koji je tu ponudu odbio.

Prema oceni Tek kranča, Tviter raspolaže izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobrim rešenjima za kapacitet pretrage u realnom vremenu, što znači da se sadržaji pojave u rezultatima pretrage čim se objave na mreži, a pretraga se ne zasniva na statičnim bazama podataka, što je uobičajeno.

Kako je naveo drugi izvor Tek kranča, Tviter i Gugl su u početnoj fazi pregovora i planiraju da rade zajedno na pretraživaču u realnom vremenu. Tviter, što u prevodu znači cvrkut, omogućava korisnicima da razmenjuju besplatne poruke do 140 karaktera i veoma je popularan, ali iako je osnovan u avgustu 2006. godine još nije uspeo da ostvari prihode.

Jedan od osnivača Biz Stoun kazao je prošle sedmice da Tviter ove godine planira da pronađe način da ostvari prihode i da bi mogao da uvede usluge koje će se naplaćivati za profesionalne potrebe. Prema podacima Tvitera, taj sajt ima više od šest miliona korisnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.