Godfri o sporazumu Beograda i Prištine: Demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2020, 00:40

Godfri o sporazumu Beograda i Prištine: Demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja (FOTO)

Godfri je na Tviteru naveo da je sporazum postignut u Vašingtonu "proizvod optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa".

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je danas da sporazum koji su Beograd i Priština postigli u Vašingtonu predstavlja "demonstraciju hrabrog i zrelog državničkog delovanja" i poručio da je uveren da on može da bude primer celom regionu i otvori >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put evropskoj budućnosti Srbije.

Sporazum postignut u Vašingtonu je proizvod optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa. Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije.

— Ambassador Anthony Godfrey (@usambserbia) September 11, 2020

- Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državnickog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije - poručio je Godfri.

On je ocenio da su Amerikanci i Srbi svesni da je miroljubivo i slobodno izražavanje suprotstavljenih stavova teško stečena privilegija.

- Ta vrsta sloboda ne dolazi sama već zahteva hrabro rukovodstvo, zainteresovano građanstvo, slobodne medije i efikasne i snažne predstavnike u parlamentu - poručio je Godfri.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.