Fratini na Tviteru: Bravo Vučiću!

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini na Tviteru: Bravo Vučiću!

RIM - Predsednik Instituta za međunarodne organizacije, sa sedištem u Rimu, Franko Fratini, ocenio je danas da je samo lider kao što je premijer Srbije Aleksandar Vučić može da ohrabri posetu albanskog premijera Preševu. Fratini je istakao da je do pre neki dan bilo nezamislivo da albanski premijer poseti Beograd i oblast Srbije naseljenu Albancima. "Ali, to se danas dešava. To je ono na čemu insistira EU - pomirenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << normalizacija", rekao je bivši evropski komesar i šef italijanske diplomatije u Institutu, nakon predavanja koje je održala ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Ovrćući se na Ramin istup u Beogradu, Fratini je rekao: "Bravo, premijeru Vučiću. To je dobra poruka o liderstvu. Samo lider kao što je Vučić bi ohrabrio takav korak (posetu Preševu)." Svoju impresioniranost on je potvrio i na Tviteru, napisavši: "Svaka čast premijeru Vučiću! Samo ako ste snažan lider, kao što je on, možete da reagujete tako". Juče je tokom službene posete Beogradu albanski premijer Edi Rama izazvao diplomatski incident, jer je, suprotno dogovoru, na pres konferenciji govorio o Kosovu i pozvao Srbiju da prizna nezavisnost te pokrajine, na šta je srpski premijer reagovao izjavom da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

EU: Vučić pobedio Ramu ali mu se poeni oduzimaju zbog loše organizacije konferencije za štampu

Izvor: Njuz.net, 12.Nov.2014, 14:21

I Vučić i Rama najavili žalbu na odluku.. BRISEL, 12. novembar 2014, (Njuz) – Arbitražna komisija Evropske unije u Briselu po hitnom postupku donela je presudu povodom incidenta na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u kome su učestvovali albanski i srpski premijer Edi Rama i Aleksandar Vučić.. -...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.