Izvor: Blic, 21.Mar.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ministar podneo ostavku jer je ZAPOSLIO ĆERKE u parlamentu

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru danas je podneo ostavku pošto je priznao da je angažovao svoje kćerke da rade u parlamentu tokom letnjeg raspusta, ali je negirao da je učinio bilo šta ilegalno.

URGENT: French interior minister resigns after reports he hired his daughters https://t.co/k0lan2Y61U pic.twitter.com/bRm4rwGaEl

Jelisejska palata je saopštila da će na mestu ministra Le Rua >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zameniti Matijas Fekl, javio je Rojters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova ispitan je ranije danas zbog toga što je zaposlio dve svoje ćerke kao pomoćnice u parlamentu dok su bile tinejdžerke, a on radio u francuskom parlamentu, saopštilo je danas francusko finansijsko tužilaštvo.

Kako je prenela francuska TMC televizija ministar iz redova socijalista, ćerkama je nekoliko puta davao nekoliko kratkoročnih ugovora između 2009. i 2016. godine, zahvaljujući kojima su zaradile 55.000 evra, prenosi AFP.

Devojke su poslove dobijale dok su još pohađale školu, a nastavile su da rade i kada su započele studije.

Le Ru je njihovo angažovanje pravdao time da su radile tokom letnjeg raspusta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski ministar podneo ostavku zbog zapošljavanja ćerki

Izvor: Beta, 21.Mar.2017

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru podneo je danas ostavku pošto je priznao da je angažovao svoje kćerke na privremenim poslovima u parlamentu tokom letnjeg raspusta.Le Ru je rekao na konferenciji za štampu da je podneo ostavku francuskom predsedniku, prenosi Bi-Bi-SI (BBC).Prema...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.