Etiopija: Jedna osoba poginula, 132 povređene u eksploziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etiopija: Jedna osoba poginula, 132 povređene u eksploziji

Jedna osoba je poginula, a 132 su ranjene u eksploziji na mitingu podrške nedavno izabranom premijeru Etiopije Abiju Ahmedu u Adis Abebi, izjavio je danas etiopski ministar zdravlja Amir Aman.

"Jedna osoba je preminula u bolnici Blek Lajon. Želeo bih da uputim saučešće porodici i građanima Etiopije", naveo je Aman na Tviteru.

"Ono sto se dogodilo je tako tužno. Ali to neće slomiti naše jedinstvo", rekao je ministar, prenosi Rojters

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ahmed je rekao da je u pitanju "dobro orkestriran napad" koji nije uspeo, ali nije nikog okrivio za to, navodi AP. Dodao je da policija ispituje napad.

Jedan od organizatora mitinga, Sejum Tešom, naveo je da je neko pokušao da baci granatu na binu na kojoj se nalazio premijer.

Tešom je dodao da je meta napada bio premijer. On je kazao da je odmah nakon napada uhapšeno troje osumnjičenih - dva muškarca i jedna žena.

Miting je organizovan u znak podrške 41-godišnjem lideru koji je na dužnost stupio u aprilu, a na skupu se okupio veliki broj ljudi.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Etiopiji, jedna osoba poginula – desetine ranjenih

Izvor: RTS, 23.Jun.2018

Jedna osoba je poginula, a 155 ranjeno u eksploziji na mitingu podrške nedavno izabranom premijeru Etiopije Abiju Ahmedu u Adis Abebi, izjavio je etiopski ministar zdravlja Amir Aman. Šest osoba uhapšeno. . "Jedna osoba...

Nastavak na RTS...

Šest osoba uhapšeno zbog eksplozije u Etiopiji

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2018

Policija u Etiopiji saopštila je da je šest osoba uhapšeno i da se nalaze pod istragom, nakon što je najmanje jedna osoba poginula u eksploziji na mitingu podrške nedavno izabranom premijeru Abiju Ahmedu u Adis Abebi...U međuvremenu, ministar zdravlja Amir Aman rekao je da je broj povređenih u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.