Eksplozija u Donjecku! Ubijen Zaharčenko (VIDEO)

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Donjecku! Ubijen Zaharčenko (VIDEO)

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je danas u eksploziji u Donjecku, preneo je TAS S pozivajući se na izvor iz administracije DNR.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Zapadni mediji javljaju da je "proruski lider separatista u regionu Donjecka ubijen" i da su tu vest potvrdili lokalni zvaničnici.

Portparolka Ministasrtva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da "Moskva ubistvo lidera DNR Aleksandra Zaharčenka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smatra terorističkim činom".

#Donetsk: #Zakharchenko GRAPHIC pic.twitter.com/8Hh2I5vMeQ

— English Lugansk (@loogunda) August 31, 2018

"Kijevska partija rata realizuje teroristički scenario, pogoršavajući situaciju u regionu, koja je ionako loša", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije povodom vesti da je u terorističkom napadu u Donjecku ubijen lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

Predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izrazio je zabrinutost "kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces".

Vest o pogibiji Zaharčenka Sputnjik objavljuje pozivajući se na izjavu poslanika Narodnog saveta DNR Vladislava Berdičevskog.

Lider DNR je poginuo u eksploziji u restoranu "Separ", rekao je Berdičevski novinarima.

Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu, navodi Sputnjik.

Foto: AP Photo/Mstyslav Chernov

 "Nažalost, lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je u terorističkom napadu. Okolnosti se utvrđuju", navedeno je u saopštenju koje prenosi ruski portal.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija, a na licu mesta su, kako se navodi, saradnici Ministarstva za vanredne situacije i policija.

BREAKING: Head of self-proclaimed #Donetsk People’s Republic killed in cafe blast in eastern #Ukrainehttps://t.co/Vf0FgXXCGGpic.twitter.com/qoIpljDE4h

— RT (@RT_com) August 31, 2018

Ranije je saopšteno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno.

Izvor u bezbednosnim strukturama DNR saopštio je, prema navodima Sputnjikada je "u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ON će biti novi lider Donjecka: Zaharčenka će zameniti JEDAN ČOVEK, o njemu se malo zna

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018

Zaharčenko je poginuo danas, 31. avgusta, u eksploziji u centru Donjecka..Vicepremijer samoproglašene Donjecke narodne republike Dmitrij Trapeznikov saopštio je da je imenovan za vršioca dužnosti lidera DNR...- Odluka Štaba za teritorijalnu odbranu DNR: u skladu sa Stavom 1 Člana 102 Ustava...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.