Eksplozija na stanici metroa u Istanbulu, jedna osoba poginula. Rojters: Eksploziju izazvala BOMBA

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na stanici metroa u Istanbulu, jedna osoba poginula. Rojters: Eksploziju izazvala BOMBA

Glasna eksplozija začula se danas na glavnoj stanici istanbulskog metroa. Svi polasci vozova sa stanice Bajrampaša su privremeno obustavljeni. U eksploziji je ujedna osoba poginula. Turska NTV je prenela da je reč o eksploziji bombe, a tu informaciju je preneo i Rojters, pozivajući se na izjavu distrikta Bajrampaša.

Tens evacuate & ran out of Bayrampaşa metro station after series of explosions a while ago.. #Istanbul #Turkey pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << twitter.com/5M90HLoE9f

— Rami (@RamiAlLolah) December 1, 2015

Ipak, drugi izvori upućuju na drugačiju verziju. Prema navodima turske stanice "Haberturk", eksploziju je najverovatnije izazvao transformator struje.

Ostali putnici su evakuisani i u delovima grada vlada zastoj. Vozni saobraćaj će se normalizovati nakon policijske istrage.

Agencija "Dogan" prenela je da su na lice mesta krenule brojne ekipe Hitne pomoći. Incident se desio u stambenoj i industrijskoj oblasti evropskog dela grada.

Bayrampaşa Metrosu civarında bir çok araç hasar görmüş.. Patlama nerde oldu ne oldu bilen yok.. pic.twitter.com/bebtXP7ZgM

Na objavljenim fotografijama vide se desetine ljudi kako hodaju pored šina nakon što su vozovi zaustavljeni.

Metro u Istanbulu se većim delom nalazi ispod zemlje, a vozovi na nekim mestima izlaze na površinu, uključujući okolinu "Bajrampaše".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Istanbul: U eksploziji povredjena jedna osoba

Izvor: Beta, 01.Dec.2015

U eksploziji blizu stanice metroa u Istanbulu danas je povredjena najmanje jedna osoba, rekao je guverner Istanbula Vasip Šahin.Agencija Anadolija je prenela da se eksplozija dogodila blizu stanice Bajrampaša. Nekoliko ambulantnih kola je poslato u oblast gde se dogodila eksplozija."Uzrok eksplozije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.