Eksplozija i požar u Baba Višnjinoj

Izvor: Mondo, 13.Jun.2013, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija i požar u Baba Višnjinoj

U Baba Višnjinoj ulici na Vračaru danas je u objektu u kome su se ilegalno naselili Romi izbio požar koga je pratila eksplozija. U Hitnoj pomoći kažu da su zbrinuli tri osobe, od kojih jedna ima opekotine trećeg stepena.

U požaru koji je pratila jaka eksplozija, u stanu na Vračaru povređene su dve osobe osobe, dok je treća doživela epileptični napad, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura za MONDO.

Eksplozija se dogodila nešto pre 16 časova u Baba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Višnjinoj ulici na Vračaru.

Kako je rekla Nada Macura oko 15:50 stigao je prvi poziv.

"Jedna osoba, koja je imala epileptičan napad usled panike zbog požara, prevezena je u Urgentni centar. Druga osoba, koja je zadobila povredu ramena u ovoj nesreći prevezena je u Ortopedsku kliniku na Banjici", rkela je Macura i objasnila da je druga lekarska ekipa zbrinula treću žensku osobu (30) sa najtežim povredama.

"Ova osoba je sa opekotinama trećeg stepena leve podlaktice, šake i celog lica prebačena na Institut za opekotine", rekla je Macura za MONDO.

Pretpostavlja se da je požar izazvao i eksploziju plinskih boca koje su se nalazile u jednom od stanova u zgradi.

Stanari obližnjih kuća i zgrada su nakon jake eksplozije izašli na ulicu i tamo čekali dolazak vatrogasnih ekipa.

Kako su za MONDO rekli u Vatrogasnoj službi Beograda radi se o napuštenom objektu.

Okolni stanari su potvrdili da je taj objekat u Baba Višnjinoj ulici broj 43, donedavno bio napušten, kada su se tu uselili Romi.

"Požar je zahvatio prizemlje i prvi sprat, a mi nismo čuli veliki prasak od eksplozije, samo je počeo da kulja dim, a policija i vatrogasci su ubrzo stigli", kaže jedan od stanara koji se javio redakciji Monda.

On navodi i da je osim objekata, štetu pretrpeo i "rendž rover" koji je bio nedaleko parkiran kao i još nekoliko automobila.

Deo ulice u kome se dogodila nesreća je zatvoren za saobraćaj, a policija vrši uviđaj i ne dozvoljava pristup.

(D.P. A.P/MONDO/Foto:Twitter @SRKoprivica)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TRI OSOBE POVREĐENE: Jak požar i eksplozija na Vračaru u Baba Višnjinoj ulici! (VIDEO)

Izvor: S media, 13.Jun.2013

Dve osobe povređene su u požaru koji je izbio u jednom stanu u Baba Višnjinoj ulici na Vračaru...Požar je izbio nakon eksplozije plinske boce u jednoj baraci površine 60 kvadratnih metara, saznaje S media...U požaru koji je pratila jaka eksplozija, u stanu na Vračaru povređene su dve osobe osobe,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.