Ekranizacija Balardovog romana High Rise

Izvor: Art-anima.com, 13.Feb.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekranizacija Balardovog romana "High Rise"

Uskoro bi trebalo da počne snimanje filma prema romanu "Oblakoder" (High Rise) Džejmsa G. Balarda iz 1975. godine.

Radnja romana prati dešavanja u zajednici koja živi u luksuznom oblakoderu, ali odvojena od ostatka ljudske zajednice. U takvom izolovanom stanju, počinju da rastu tenzije među stanarima zgrade.

"Oblakoder" će režirati Ben Vitli, koji je nedavno režirao dve epizode popularne serije "Doktor Hu". On je preko Tvitera potvrdio da bi snimanje filma trebalo da počne u junu 2014. godine u Velikoj Britaniji.

Ovo je treća visokobudžetna ekranizacija Balardovih dela. Stiven Spilberg je 1987. godine ekranizovao "Carstvo sunca" (Empire of the Sun) sa Kristijanom Bejlom i Džonom Malkovičem u naslovnim ulogama, a 1996. godine Dejvid Kronenberg je snimio film prema romanu "Sudar" (Crash) sa Džejmsom Spaderom i Holi Hanter kao glavnim protagonistima.

Jedan od producenata filma "Sudar" Džeremi Tomas biće producent i "Oblakodera". Zanimljivo je da se on zbližio sa Balardom tokom rada na filmu iz 1996. godine, pa se sada očekuje da njegov angažman na "Oblakoderu" omogući vernu adaptaciju knjige.

Džejms G. Balard (1930-2009) je britanski pisac rođen u Šangaju. Naučnu fantastiku je počeo da piše sredinom pedesetih a profesionalni pisac postao je početkom šezdesetih godina. Njegovo stvaralaštvo najpoznatije je po delima koja donose priče smeštene u mračnoj distopijskoj budućnosti.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.