Džihadisti pogubili još jednog libanskog vojnika

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti pogubili još jednog libanskog vojnika

Pripadnici "Islamske države" objavili su danas na "Tviteru" snimke na kojima se vidi kako su džihadisti pogubili još jednog libanskog vojnika, koji je bio zatvoren zajedno sa 19 vojnika tokom ofanzive džihadista na pogranični grad Ersal.

Islamistička grupa "Islamska država" navela je da je pogubljen šiit Abas Medlidž, koji je bio u grupi otetih vojnika.

Libanska vojska je pokrenula istragu da bi proverila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovu informaciju, prenio je AFP.

Krajem avgusta pripadnici "Islamske države" objavili su na internetu video-snimak koji prikazuje kako su odrubili glavu libanskom vojniku, dok devet vojnika moli za pomoć.

Zarobljeni vojnici apelovali su na članove svojih porodica da traže oslobađanje islamističkih zatvorenika.

Džihadisti iz "Islamske države" preuzeli su kontrolu libanskog grada Ersala i nakon pet dana se povukli u planinsku oblast, otevši 19 vojnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zločin Islamske države nad zarobljenicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2014

Militanti Islamske države odrubili su glavu zarobljenom libanskom vojniku pokazuju slike objavljene na društvenim mrežama, javljaju svetske agencije. To je drugo pogubljenje libanskih vojnika od kada je militantna islamistička grupa prešla preko granice Libana. Stradali vojnici deo su grupe od njih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Islamska država pogubila drugog libanskog vojnika

Izvor: Mondo, 07.Sep.2014

Ekstremisti iz Islamske države objavili su video snimak na kojem prikazuju da su odsekli glavu još jednom libanskom vojniku, saopšteno je danas u Bejrutu. PAŽNJA: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI..Foto: screenshot/YouTube..Pogubljeni vojnik je bio deo grupe od 19 vojnika koji su uzeti kao taoci u sukobima vojske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.