Devet mrtvih u sudaru dva američka vojna helikoptera u Kentakiju

Izvor: VOA, 30.Mar.2023, 12:59

Devet mrtvih u sudaru dva američka vojna helikoptera u Kentakiju

Devet osoba je poginulo u sudaru dva helikoptera američke vojske tipa "blek hok"  (Black Hawk) tokom rutinske misije obuke iznad Kentakija, u sredu kasno uveče, prenosi dnevnik Vašington post. Helikopterima HH-60 blek hok, koji su se srušili oko 10 sati uveče po istočnoameričkom vremenu, upravljala je posada 101. vazduhoplovne divizije. Portparol baze Fort Kembel u okrugu Trig u Kentakiju, prethodno je u izjavi za Rojtersobjavio da je došlo do sudara helikoptera, ali nije rekao ništa o broju žrtava. "Imamo teške vesti iz Fort Kembela, sa ranim izveštajima o padu helikoptera i očekuju se smrtni slučajevi", naveo je guverner Kentakija Endi Bešir u objavi na Tviteru rano u četvrtak. HH-60 je tip blek hok helikoptera koji je dizajniran da pruži podršku za različite vojne operacije, uključujući vazdušne napade i medicinske evakuacije, prema onome što navodi vojska SAD.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Devet poginulih nakon sudara helikoptera američke vojske

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2023

TRIG - Devet vojnika je poginulo nakon sudara dva helikoptera američke vojske iznad Kentakija u četvrtak. Članovi posade koji su koristili naočale za noćno gledanje upravljali su s dva helikoptera HH-60 Black Hawk kada se letjelica srušila u polje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.