Đurić: Srbija se pridružila Americi u obeležavanju dana Martina Lutera Kinga (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 23:00

Đurić: Srbija se pridružila Americi u obeležavanju dana Martina Lutera Kinga (FOTO)

Martin Luter King bio je jedan od najpoznatijih boraca za građanska prava.

Srbija se pridružila Americi u obeležavanju Dana Martina Lutera Kinga, a tim povodom na Tviteru se oglasio ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

- Na ovaj dan sećamo se i odajemo počast nasleđu dr Martina Lutera Kinga, koje traje u našim srcima, umu i duši jer su njegove reči, vrednosti i njegov san večni i univerzalni za celo čovečanstvo - napisao je Ðurić u objavi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je objavio i citat Martina Lutera Kinga: "Tama ne može da istera tamu; to može samo svetlost. Mržnja ne može da isterati mržnju; to može samo ljubav".

On this day, we remember and honor the legacy of Dr. Martin Luther King Jr. which continues in our hearts, minds, and souls, for his words, values, and his dream are everlasting and universal for all mankind. #MLKDay #MLK

— Марко Ђурић (@markodjuric) January 18, 2021

U SAD se danas obeležava Dan Martina Lutera Kinga, baptističkog sveštenika koji je bio jedan od najpoznatijih boraca za građanska prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir 1964. godine.

U borbi za ravnopravnost Afroamerikanaca u SAD koristio je metode nenasilja i građanske neposlušnosti.

Ubijen je 4. aprila 1968. u Memfisu, pred početak promocije "Kampanje siromašnih" koju je pokrenuo početkom te godine.

Smatra se jednim od najboljih govornika u istoriji SAD.

Njegovi govori i propovedi poput "Volite svoje neprijatelje" i "Imam san" danas su baština ne samo Amerikanaca već i celog čovečanstva.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.