Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detroit: Preobraćenik u islam spremao napad?

Američke vlasti zaplenile su nekoliko kompakt diskova na kojima je ime ubijenog radikalnog islamističkog propovednika Anvara al-Avlakija, pronađenih zajedno sa kalašnjikovim, municijom i vojnom opremom u kući stanovnika Detroita preobraćenog u islam.

Anwar al Awlaki et son fils Abd Ar-Rahman al Awlaki رحمهما الله تعالى pic.twitter.com/G01T7TqbP4

AP navodi da zvaničnici nisu želeli da iznesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detalje o sadržini kompakt diskova. Američki mediji preneli su da je Sebastijan Gregorson (29), kojeg je FBI identifikovao i po njegovom novom imenu Abdurahman bin Mikajl, uhapšen pre nedelju dana kada je sa agentom FBI na tajnom zadatku dogovorio razmenu pištolja "Bereta M9" za pet granata M67 koje je želeo da nabavi.

Prema sudskim izveštajima, Gregerson je nakon hapšenja pričao o planu za izvođenje napada.

AP podseća da je osuđeni terorista Umar Faruk Abdulmutalab, koji je na doživotnoj robiji zbog pokušaja da detonira bombu u avionu koji je 2009. godine leteo za Detroit, bio na obuci kod Al Avlakija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.