Dat nalog za pretres Tviter naloga Trampa

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 08:14

Dat nalog za pretres Tviter naloga Trampa

Američki specijalni tužilac koji istražuje Donalda Trampa, dobio je sudski nalog za pretres Tviter naloga bivšeg predsednika SAD.

Međutim, kompanija je to odbila.

Apelacioni sud okruga Kolumbija potvrdio je odluku federalnog sudije da takav potez Tvitera, sada pod imenom Iks, smatra nepoštovanjem i kaznio ga sa 350.000 dolara, preneo je Rojters.

Napominje se da u ovim okolnostima, sud nije zloupotrebio svoje diskreciono pravo.

U mišljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda navodi se da je nalog povezan sa istragom o događajima oko opsade američkog Kapitola 6. januara 2021. od Trampovih pristalica, dok je on još bio predsednik.

Tramp je, u postu na svom sajtu, rekao da mu je Ministarstvo pravde "tajno napalo nalog na Tviteru, kako ne bi bio obavešten o velikom udaru na njegova građanska prava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.