Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 08:47

Broj poginulih u eksplozijama u Ekvatorijalnoj Gvineji porastao na 98

Broj poginulih u vojnoj kasarni u seriji eksplozija u Ekvatorijalnoj Gvineji porastao je na 98, a najmanje 615 osoba je povređeno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja nakon što je nastavljena potraga za telima nastradalih u ruševinama.
Prema objavi Ministarstva na Tviteru, 299 povređenih ostaće u bolnici, prenosi Rojters.



Do eksplozije je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nedelju, nakon što je izbio požar u vojnoj bazi u priobalnom gradu Bata.
Predsednik Ekvatorijalne Gvineje Teodoro Obiang Nguema pripisao je nesreću nemaru vezanom za rukovanje dinamitom i rekao da su eksplozije oštetile gotovo sve kuće i zgrade u Bati, gradu sa nešto više od 250.000 stanovnika.
Ministarstvo zdravlja Ekvatorijalne Gvineje saopštilo je na Tviteru da je pripremilo brigadu za mentalno zdravlje – psihijatre, psihologe i medicinske sestre koji će brinuti o žrtvama eksplozije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.