Blamaža CNN-a tokom škotskog referenduma

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blamaža CNN-a tokom škotskog referenduma

Referendum Škotske koji je iščekivao ceo svet je završen, a pokazalo se da većina građana ipak nije bila za otcepljenje od Velike Britanije. Međutim, ugledni CNN je sebi dopustio neverovatnu grešku u izveštavanju.

BREAKING: CNN needs to go back to math class. pic.twitter.com/jv6VOwl1wi

— Fascinating Pictures (@Fascinatingpics) September 19, 2014

Naime, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tviteru je osvanula fotografija na kojoj su napisali pogrešne brojke, odnosno rezultate glasanja.

Ovaj školski propust nije prošao nezapaženo na ovoj društvenoj mreži. Tviteraši u se ismevali CNN- u i Americi zbog ovakve greške.

 "Stvarno smešno", "Neko ima previše viskija", "Da budemoo fer prema Škotskoj, oni su dali 110 posto", samo su neki od komentara na ovoj društvenoj mreži.

Bilo je i onih koji su bili i oštriji:

Da li Amerika vidi nešto što mi nismo, kladim se da većina Amerikanaca ne zna gde je Škotska, pisalo je ispod fotografije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.