Bivši funkcioner prva osoba u BiH kažnjena zbog klevete na Tviteru

Izvor: RTS, 21.Mar.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši funkcioner prva osoba u BiH kažnjena zbog klevete na "Tviteru"

Nekadašnji zamenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić prva je osoba u Bosni i Hercegovini osuđena zbog klevete na "Tviteru", preneo je sarajevski portal "Kliks". Prema odluci prvostepenog suda, on je dužan da plati oštećenom 3.000 konvertibilnih maraka od maksimalnih 6.000.
Emir Suljagić je osuđen za klevetu po tužbi nesuđenog konzula BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Čikagu Ivana Šušnjara.
Reč je o prvoj presudi protiv političara zbog klevete na društvenim mrežama u BiH koja je usledila nakon što je Ivan Šušnjar podneo tužbu protiv Emira Suljagića zbog komentara koje je izneo na njegov račun na društvenoj mreži Tviter.
Suljagić je Šušnjara nazvao "ustašom", "rasistom" i "rasističkim smećem" u periodu dok je još bila aktuelna priča o imenovanju novog konzula BiH u Čikagu.
"Poredio me je na primer s čuvarem logora u Dretelju, Dylanom Rufom, ubicom američke mladosti, nazivao rasističkim smećem i tako dalje. Logično je da sam morao da ga tužim. Takav narativ prelazi sve granice dopustivog i važno je da se takav javni diskurs unutar društva BiH, a koji Suljagić želi uvesti kao standard zaustavi", rekao je tim povodom Šušnjar.
Smatra da je BiH prepuna verbalnih obračuna i optuživanja neistomišljenika ali je dodao da je ovakav nivo napada nezapamćen.
"Doduše, dodao je, moguće je u Evropi da neko i koristi Suljagićev rečnik ali taj neko sigurno u toj istoj Evropi nikako ne bi mogao biti javna osoba i političar", istakao je Šušnjar i najavio podnošenje krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv Suljagića za krivično delo nesavesnog obavljanja posla, budući da ga je oklevetao sa pozicije zamenika ministra odbrane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SULJAGIĆ PRVI U BiH KAŽNJEN ZBOG KLEVETE NA TVITERU: Presudu ću nositi na reveru!

Izvor: Kurir, 21.Mar.2017

...I evo kako je Suljagić na Tviteru prokomentarisao odluku prvostemenog suda u Širikom Brijegu, prema kojoj je dužan da plati 3000 KM od maksimalnih 6000 KM..Posušje Doček prvostepene presude Opštinskog suda u Širokom brijegu protiv mene Alal vera pictwittercom/x3YVJgeASK..Suljagić je prva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.