Besplatna vožnja Teslom S od Atlantika do Pacifika

Izvor: B92, 30.Jan.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna vožnja Teslom S od Atlantika do Pacifika

Ilon Mask objavio je na svom Twitter nalogu da je njegova kompanija proširila mrežu superpunjača u SAD. Vlasnici Modela S sada mogu da stignu od jedne do druge obale te zemlje koristeći isključivo ove specijalne stanice za brzo punjenje.

"Mreža superpunjača sada povezuje Njujork sa Los Anđelesom i trenutno pokriva otprilike, 80 odsto populacije SAD", izjavio je Mask.

Tesla Motors izgradio je u Severnoj Americi ukupno 70 stanica za brzu dopunu baterija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U planu je da se pokriju gotovo svi veliki gradovi u Sjedinjenim Državama i Kanadi, kako bi vozači mogli da prelaze velike distance između udaljenih mesta, a da pritom ne moraju da plaćaju za utrošenu energiju, s obzirom da je usluga korišćenja superpunjača besplatna za vlasnike Modela S.

Trenutno se na ovim stanicama mogu puniti baterije samo na modelu Tesla S u verziji od 85 kWh. Punjenje traje 30 minuta, a nakon toga automobil je u stanju da pređe oko 270 km.

To u praksi znači da će vozač Tesle S koji krene iz Njujorka u Los Anđeles, da bi prešao razdaljinu između ta dva grada koja iznosi oko 4.500 km, morati da se zaustavi 15-ak puta i da se na stanici za punjenje zadrži oko pola sata pre nego što nastavi put.

Inače maksimalan domet modela Tesla S od 85 kWh sa jednim punjenjem baterija iznosi 426 km. Međutim, ovu distancu moguće je preći samo ako se punjenje obavlja na standardnim punjačima, za šta je potrebno 9 sati.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Besplatna vožnja Teslom S od Atlantika do Pacifika

Izvor: B92, 30.Jan.2014

Ilon Mask objavio je na svom Twitter nalogu da je njegova kompanija proširila mrežu superpunjača u SAD. Vlasnici Modela S sada mogu da stignu od jedne do druge obale te zemlje koristeći isključivo ove specijalne stanice za brzo punjenje..."Mreža superpunjača sada povezuje Njujork sa Los Anđelesom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.