Bahrein: Sukob demonstranata i policije

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahrein: Sukob demonstranata i policije

Bahreinska policija sukobila se danas sa nekoliko stotina šiitskih demonstranata koji su pokušali da dođu do trga u glavnom gradu Manami koji je bio epicentar protesta prošle godine koji je brutalno ugušen.

Sukobi su izbili posle memorijalne službe jednom demonstrantu koji je u tim protestima uhapšen, a u utorak je umro u bolnici.

Policija je saopštila na Tviteru da je grupa terorista napala molotovljevim koktelima policiju i blokirala ulice, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su snage javnog reda preduzele zakonske mere.

Prošle godine, hiljade ljudi, uglavnom šiita, na ulicama su tražili od države da sprovede reforme, podsetila je agencija AFP.

Nakon toga, u zemlji je bilo sporadičnih demonstracija, uglavnom izvan prestonice. Prošlogodišnji protesti krvavo su ugušeni u martu, a život je izgubilo najmanje 50 ljudi.

U Bahreinu, šiiti su većinsko stanovništvo, a državom upravljaju suniti.

Povezane vesti: Bahrein: Policija pucala na šiitske demonstranate, više ranjeno Južnoafričko tužilaštvo povlači optužnicu protiv rudara za ubistva kolega Dvoje poginulo u sukobima policije i demonstranata u Mumbaju Demonstranti u Bahreinu se sukobili sa policijom Sukobi demonstranata i policije u Bahreinu
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.