Alžir ponovo proteruje migrante u Saharu

Izvor: RTS, 14.Jul.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alžir ponovo proteruje migrante u Saharu"

Zvaničnik UN za migracije rekao je da je vlada Alžira nastavila da proteruje migrante u Saharu, šaljući ih u smrt.
Đuzepe Loprete, koji se nalazi na čelu Međunarodne organizacije UN za migracije u Nigeru, napisao je na Tviteru da je 391 migrant iz 16 zemalja ostavljen na granici, prenosi AP.

Američka agencija je prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseca prenela da je Alžir ostavio više od 13.000 migranata u pustinji Nigera i Malija od maja 2017, prisilivši ih da hodaju ili da umru na udaru nesnosne vrućine.
Vlada Alžira je, po svoj prilici, prekinula proterivanja na nekoliko nedelja, a jedan humanitarni radnik s kontaktima u Alžiru rekao je da je tamošnja vlada nedeljama držala migrante u pritvorskim centrima ne komunicirajući sa njima.
Međunarodna organizacija za migracije je pronašla mnoge migrante kako posrću u pustinji, a mnogi su za AP rekli da su usput neki i preminuli.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GORE OD SMRTI: UN otkriva kakva sudbina čeka MIGRANTE u Alžiru

Izvor: Kurir, 14.Jul.2018

Zvaničnik UN za migracije rekao je danas da je vlada Alžira nastavila da proteruje migrante u Saharu, šaljući ih - u smrt.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.