Agencija UN pozvala Amerikance da zaustave Trampa

Izvor: RTS, 30.Sep.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija UN pozvala Amerikance da "zaustave Trampa"

Informativni centar Ujedinjenih nacija prvo je na Tviteru objavio, a zatim i obrisao tvit u kome poziva "osam miliona Amerikanaca u inostranstvu da zaustave Trampa".
Prema navodima sajta Politiko, u tvitu objavljenom juče u 21.14 časova se državljani SAD koji žive u inostranstvu pozivaju da na svojim nalozima na društvenim mrežama podele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upute za registraciju glasača, objavljene na sajtu aktivističke organizacije "Avaz", na kojem se, između ostalog, navodi da "građani SAD u inostranstvu mogu da poraze Trampa, ukoliko budu glasali".

Sajt "Avaza", na kojem velikim slovima piše "Oktobarsko iznenađenje koje će označiti kraj Trampa", omogućava korisnicima da zatraže pomoć pri registraciji za glasanje na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembar i podstiče ih da pozovu i svoje prijatelje da se registruju.
"U vreme kad Tramp pokušava da nas podeli, možemo da pomognemo da on bude poražen ukoliko podelimo taj sajt sa svima. Hajde da dopremo do svih američkih glasača u inostranstvu", navodi se na sajtu.
Tvit Informativnog centra UN, koji je zvanični informativni servis te svetske organizacije, obrisan je bez objašnjenja 20 minuta nakon objavljivanja.
UN do sada nisu odgovorile na molbu sajta Politiko da komentarišu pomenuti tvit.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.