Вучевић и Хил обишли изложбу о америчкој медицинској мисији у Великом рату

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 13:20

Вучевић и Хил обишли изложбу о америчкој медицинској мисији у Великом рату

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил обишли су данас изложбу „Америчка медицинска мисија за Србију и српску војску у време Великог рата 1914-1918“ у Историјском архиву Града Новог Сада. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране /Никола Недељковић Обиласку изложбе присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Кроз поставку изложбе водио их је директор Историјског архива Петар Ђурђев, који је министру Вучевићу и амбасадору Хилу говорио о улози и значају америчких санитетских мисија и српског војног санитета у Великом рату.
Аутори изложбе су историчари Нада Петровић и Милан Тлачинац.
Изложбу је организовало „Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца“ и Историјски архив Града Новог Сада, уз подршку Министарства одбране.
Изложба „Америчка медицинска мисија за Србију и српску војску у време Великог рата 1914-1918“ у Историјском архиву Града Новог Сада отворена је до 31. маја 2023.
Министар Вучевић и амбасадор Хил обишли су данас и изложбу у Историјском архиву – „Војне капе и шлемови од средине 19. века до данас“, коју су приредили аутори Зоран Вељановић и новосадски колекционар Дејан Крагић.
Изложба, посвећена делу војничке историје и традиције, приказује више десетина музејских предмета хронолошки сложених према периодима, државама и родовима
Priča o spomeniku Sveto Trojstvo, koji je nekada krasio centralni novosadski trg

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић и Хил обишли изложбу о америчкој медицинској мисији у Великом рату се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.