Кадиров послао писмо Путину о пребацивању бораца Ахмата у Бахмут

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 10:00

Кадиров послао писмо Путину о пребацивању бораца Ахмата у Бахмут

Председник Чеченије Рамзан Кадиров изјавио је да је послао званично писмо руском председнику Владимиру Путину са захтевом да му се изда наређење да прераспореди јединице Ахмата у Артјомовск, како Руси називају Бахмут. Фото: PrtSc/Twitter/@ADFCFUTUREFOREX Кадиров >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у писму изражава жељу да, с обзиром на тренутну ситуацију, буду издата наређења за повлачење јединица Ахмата са других праваца и њихово пребацивање на положаје у Артјомовску и околини, које држи паравојна група Вагнер.
Кадиров је рекао да је писмо, чији је снимак објавио на свом Телеграм каналу, већ послато.
Оснивач групе Вагнер Јевгениј Пригожин изјавио је у суботу да је контактирао представнике чеченског председника како би започели пребацивање снага са положаја у Артјомовску.
Кадиров је рекао да је „Ахмат“ спреман да напредује ка Артјомовску, а да је неколико јединица већ кренуло „у правцу извођења специјалне војне операције“.
За град Бахмут на истоку Украјине руске и украјинске снаге боре се више од 10 месеци.
Razvožajev: Ukrajina u toku noći lansirala više od 10 dronova na Krim

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кадиров послао писмо Путину о пребацивању бораца Ахмата у Бахмут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.