Zbog ovoga vredi odmarati u Novom Pazaru

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2011, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovoga vredi odmarati u Novom Pazaru

Predstojeće letnje sezone Novi Pazar želi da privuče turiste iz Srbije i inostranstva. U ovaj grad godišnje je nekada dolazilo više od 100.000 turista koji su se zanimali za kulturne i istorijske spomenike kao što su Sopoćani, Đurđevi stupovi, Altun-alem džamija, Amiragin han, Petrova crkva, kao i za dve lokalne banje i šoping.

Novi Pazar je nedavno posetila grupa turista iz Slovenije, a uskoro se očekuju i turisti iz Turske, koji će se upoznati sa ostacima osmanlijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kulture. Spoj pravoslavlja i islama na jednom području je upravo ono što najviše zanima posetioce.

Husein Memić iz Turističke organizacije Novog Pazara izrazio je očekivanje da će, zahvaljujući Nacionalnoj strategiji za turizam, turistima biti na raspolaganju svi resursi unutar grada i da će svaka grupa turista za sebe pronaći ono što ih zanima.

"Tokom ovog leta svim posetiocima preporučujemo festival zabavne muzike 'Stari grad'. koji je svakako najposećeniji kulturni događaj u ovom delu Srbije", rekao je Memić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi Pazar čeka turiste

Izvor: gDestinacija.com, 23.Jun.2011

Predstojeće letnje sezone Novi Pazar želi da privuče turiste iz Srbije i inostranstva. U ovaj grad godišnje je nekada dolazilo više od 100.000 turista koji su se zanimali za kulturne i istorijske spomenike kao što su Sopoćani, Đurđevi stupovi, Altun-alem džamija, Amiragin han, Petrova crkva,...

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.