Izvor: Blic, 28.Nov.2020, 19:12

SEDAM DANA BEZ PATRIJARHA "Blic" obišao grob upokojenog poglavara SPC, vladika Stefan: "Sreo sam nekoliko Božjih ljudi koji nisu kanonizovani, ali su za mene bili SVECI. Među njima je Irinej"

U tišini kripte Hrama Svetog Save pre sedam dana je svoj nebeski život otpočeo patrijarh srpski Irinej. U ovozemaljskom životu vernici mu paljenjem sveća odaju pomen i poštovanje za sve što je učinio za ovu svetinju, koja je njegovo životno delo, ali i Crkvu, čije je jedinstvo uspeo da sačuva.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija i crkva iz ugla poglavara, Ristić za RTS o tome ko je mogao da bude arhiepiskop

Izvor: RTS, 29.Nov.2020, 09:59

Patrijarh Irinej bio je 56. poglavar, ali 45. patrijarh Srpske pravoslavne crkve. Istoričar Dejan Ristić rekao je za RTS da je to zato što je SPC osnovana 1219. godine zaslugom Svetog Save prvog srpskog i tada je uspostavljena kao autokefalna arhiepiskopija. Prvih 12 poglavara bili su u činu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.