Spektakularan doček za hodočasnike koji su se iz Beograda UPUTILI NA LITIJE (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2020, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularan doček za hodočasnike koji su se iz Beograda UPUTILI NA LITIJE (VIDEO)

Uz baklljadu na Trgu Šaka Petrovića veliki broj Nikšićana pozdravio je hodočasnike sa pesmama o Kosovu, skandirajući - Ne damo svetinje Veličanstven doček šestorici hodočasnika ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Uz baklljadu na Trgu Šaka Petrovića veliki broj Nikšićana pozdravio ih je sa pesmama o Kosovu, skandirajući - Ne damo svetinje! Pre deset dana iz hrama Svetog Save >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na Vračaru pešice ka Crnoj Gori, solidarišući se sa narodnim otporom protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti pošli su Ognjen Maraš, KristijanVukojičić i MIloš Ajković iz Zete, Aleksandar Babić iz Prijepolja, Miroslav Antić iz Zemuna i Goran Pajović iz Podgorice. U prepunom hramu junake ovog hoda blagoslovio je sveštenik Mirko Vukotić. Pročitajte još: Hodočasnici iz Beograda stigli ispred Nikšića: Meštani ih SRDAČNO POZDRAVLjAJU- Prevalili smo 440 kilometara i svuda kuda smo prolazili dočekivani smo sa radošću i ljubavlju. Ostala nam je trasa preko Danilovgrada do Podgorice gde ćemo se u nedelju priključiti litiji. Ovo što su nam Nikšićani priredili bilo je veličanstveno. Ovaj narod je jedno i za nas ne postoji granica između Crne Gore i Srbije - kazao je za portal Novosti, Ognjen Maraš.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hodočasnici koji pješače iz Beograda uz bakljadu dočekani u Nikšiću

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2020

Hodočasnici, koji su iz Beograda krenuli u Podgoricu na put dug 500 kilometara, u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, stigli su u Nikšić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.