Protiv Slađana Trajkovića podignuta optužnica za ratni zločin na KiM

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 14:52

Protiv Slađana Trajkovića podignuta optužnica za ratni zločin na KiM

Advokat Dejan Vasić potvrdio je za Kosovo onlajn da je Specijalno tužilaštvo Kosova protiv Slađana Trajkovića danas podiglo optužnicu za navodni ratni zločin.

Vasić kaže da će sutra preuzeti optužnicu u Specijalnom sudu u Prištini, kao i spise od specijalne tužiteljke.

"Nakon toga ćemo konačno, posle devet meseci istrage, moći da se upoznamo sa konkretnom sadržinom prikupljenih dokaza. U optužnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi tužiteljka trebalo da se izjasni i u pogledu mere produžetka sudskog pritvora", kaže nam Vasić.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je protiv okrivljenog S. T., srpske nacionalnosti, podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu 1998-1999. godine, u selu Reznik, opština Vučitrn i okolnim selima.

Podsetimo, Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. Početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, on je napustio Kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Apelacioni sud Kosova doneo je 25. maja odluku da se poništi rešenje o produženju pritvora Trajkoviću, ali je Osnovni sud u Prištini 29. maja ponovo doneo odluku o produženju pritvora za još dva meseca.

Advokat Vasić pisao je ranije ambasadorima zemalja Kvinte da diplomatskim sredstvima utiču na Specijalno tužilaštvo Kosova da se Slađanu Trajkoviću omogući kućni pritvor, zbog njegovog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja usled neadekvatnog lečenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv Slađana Trajkovića zbog navodnih ratnih zločina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2023

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je danas optužnicu protiv Slađana Trajkovića sa KiM potvrdio je za Tanjug njegov advokat Dejan Vasić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo protiv Slađana Trajkovića optužnicu za RATNI ZLOČIN

Izvor: Blic, 12.Jul.2023

Advokat Dejan Vasić izjavio je da je Specijalno tužilaštvo Kosova protiv Slađana Trajkovića danas podiglo optužnicu za navodni ratni zločin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.