Izvor: Blic, 12.Apr.2024, 18:31

“OBUSTAVA ISTRAGE JE SRAMNA ODLUKA” Advokat porodica 8 poginulih rudara najavio nastavak pravne borbe: SLEDI NOVA KRIVIČNA PRIJAVA, TUŽBA PA STRAZBUR

Advokat Bratislav Stojanović, punomoćnik porodica osmorice nastradalih rudara, najavio je da će podneti novu krivičnu prijavu protiv 15 osoba zbog nesreće u rudniku “Soko”, tužbu za naknadu štete zbog pretrpljenih duševnih bolova te da je u planu i obraćanje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Ovakva reakcija pravnog zastupnika porodica poginulih rudara usledila je nakon što je VJT u Nišu stavilo tačku na istragu nesreće u rudniku “Soko”, odbivši njegov prigovor na odluku OJT Aleksinac o odbačaju krivične prijave Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 osoba koje su smatrali odgovornim za tragediju. Stojanović je ocenio da se radi o “sramnoj odluci za pravosuđe Srbije”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.