Najjeftiniji gradovi za turiste - tu je i Beograd

Izvor: Mondo, 11.Okt.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftiniji gradovi za turiste - tu je i Beograd

Sajt za smeštaj turista Airbnb napravio je listu najjeftinijih turističkih gradova, zasnovanu na cenama smeštaja. Beograd je drugi na listi.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Prestonica Gruzije, Tbilisi, na vrhu je liste najjeftinijih gradova, a prosečna cena noćenja u tom gradu je oko 27 evra.

Na drugom mestu je Beograd, gde prosečna cena noćenja iznosi 30 evra, a sledi Istanbul, gde noćenje košta koliko i u našoj prestonici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - 30 evra.

Četvrto mesto zauzeo je Solun (noćenje je 30,65 evra), sledi Sofija (Bugarska) gde turisti za noćenje u proseku plaćaju takođe 30,65 evra, koliko i u Bukureštu (Rumunija), koji je na šestom mestu.

Ruski grad Sankt Petersburg je sedmi na listi najjeftinijih, a cena noćenja je oko 31,5 evra, a toliko je i u Kijevu (Ukrajina) koji je na osmoj poziciji.

Komšijski Zagreb je na devetom mestu, a noćenje u proseku tamo košta 35,1 evro, koliko i u Varšavi, Krakovu i Vroclavu (ovi gradovi su na 10, 11. i 12. mestu).

Još neki od gradova koji su se našli na ovoj listi su Budimpešta (17. mesto, cena noćenja 39,6 evra), Atina (18. mesto, noćenje 39,6 evra), a toliko košta smeštaj i u Bratislavi (19. mesto).

Hrvatski Zadar je na 20. mestu (40,5 evra), a Ljubljana na 23. mestu (40,5 evra).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.