Izvor: Blic, 02.Apr.2020, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako naučnici znaju kolika je bila temperatura na Zemlji pre 800 hiljada godina?

Prethodna godina bila je među najtoplijm godinama otkad se vrše merenja. Tačnije, od nje je toplija bila samo 2016. godina. Već čitavu deceniju podaci o tome koja je godina bila najtoplija daju razloge za zabrinutost, jer se lako može uočiti da postoji očigledan trend višedecenijskog zagrevanja planete. Međutim, uvek je važno napomenuti da ovi rekordi važe samo kada se uzmu u obzir podaci „otkad se vrše merenja”. Šta ova odrednica tačno znači?

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Putovali kroz vreme": Evo kako su odredili kakva je bila temperatura na Zemlji pre 800.000 godina

Izvor: B92, 02.Apr.2020

Prethodna godina bila je među najtoplijm godinama otkad se vrše merenja...Tačnije, od nje je toplija bila samo 2016. godina. Već čitavu deceniju podaci o tome koja je godina bila najtoplija daju razloge za zabrinutost, jer se lako može uočiti da postoji očigledan trend višedecenijskog zagrevanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.