Izvor: Blic, 04.Avg.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLINDA I PLENKOVIĆ SRAMNO O OLUJI Predsednica Hrvatske najveći egzodus Srba nazvala "dosanjanim snom", a premijer "VELIČANSTVENOM AKCIJOM"

Predsednica Kolinda Grabar Kitrović čestitala je danas građanima Dan pobede i domovinske zahvalnosti, kao i 24 godine od vojno-policijske akcije Oluja, kada je iz Hrvatske, u najvećem egzodusu od Drugog svetskog rata, proterano oko 250.000 krajiških Srba, dok je oko 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: 'Olujom' vraćen najveći dio okupiranih teritorija Hrvatske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2019

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, navodeći da je zahvaljujući vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ 5. kolovoza 1995. u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske vraćen najveći dio okupiranih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hrvatska slavi Dan pobede

Izvor: RTS, 04.Avg.2019

Hrvatska slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti u znak sećanja na akciju hrvatske vojske i policije "Oluja". Čestitke povodom Dana pobede uputili premijer Andrej Plenković i predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Centralna proslava je sutra u Kninu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.