Izvor: Blic, 18.Jul.2023, 12:25

KAKO PREŽIVETI PAKLENE VRUĆINE Koji su simptomi toplotnog udara, kako pravilno koristiti klimu i šta uvek morate da imate kod sebe: SVE DETALJNO

U našoj zemlji beleže se ekstremno visoke temperature koje stižu i do 40. podeoka, mada je subjektivni osećaj da su još više, te se svima savetuje da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe u najkritičnijim delovima dana od 10 do 17 časova. Ipak, mnogi moraju na posao, te se savetuje poseban oprez i mere, kako bi bezbedno stigli tamo gde su naumili. Naravno, uz niz korisnih saveta moguće je izbeći neželjene zdravstvene tegobe, kao što je kolabiranje, toplotni udar ili pak pregorevanje od sunca, jer se ovih dana beleži i visoko UV zračenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.