Izvor: Blic, 22.Maj.2024, 22:24

ISTRAŽIVALI SMO Kako će glasanje o Rezoluciji o Srebrenici uticati na odnose u regionu (VIDEO)

Generalna skupština UN sutra glasa o Rezoluciji o Srebrenici kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u tom mestu i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. Uoči sednice, predsednik Vučić poručuje da će biti razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Istraživali smo kako bi glasanje o ovom dokumentu moglo da utiče na odnose u regionu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šta Politico piše o rezoluciji o Srebrenici pred glasanje u UN: U Srbiji srebreničko pitanje ne služi da se oda počast žrtvama

Izvor: Danas, 23.Maj.2024, 10:55

Dok se Generalna skupština UN priprema da u četvrtak glasa o rezoluciji kojom se priznaju žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine, Srbija je pokrenula punu diplomatsku ofanzivu da blokira tu inicijativu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.