Izvor: Blic, 14.Jun.2023, 12:31

ČETIRI SCENARIJA ZA PROTESTE "Srbija protiv nasilja" na raskrsnici: Od radikalizacije do dijaloga s vlastima, svaka opcija nosi svoje rizike, a ni oko jedne ne postoji konsenzus organizatora

Protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja" posle šest nedelja našao se pred raskrsnicom. Najavljen je novi oblik protesta, ukoliko vlast ne ispuni zahteve do petka, ali se ne zna tačno šta to podrazumeva. Imajući u vidu izazove koji prate dešavanja, izbor je sužen na četiri scenarija: Radikalizaciju protesta kroz blokade i građansku neposlušnost, jači pritisak od dosadašnjeg, ali bez radikalnih mera, dijalog sa vlastima ili status kvo, odnosno isti oblik i intentizet protesta do daljnjeg. Organizatori protesta uskoro će, na konferenciji koja je zakazana za 13 časova, objaviti kom će se scenariju prikloniti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.