Izvor: Blic, 13.Avg.2020, 14:49

BITI STRANAC U AMERICI KOJA SE MILITARIZUJE: Policija je brutalna, ali to nije ništa spram ovih specijalaca! Oni su ljuti rasisti, svirepo postupaju sa svojim metama i SMRTONOSNI SU

Godinama je, sad već i decenijama, većinska Amerika manje-više nemo posmatrala kako se tamošnje policijske i druge bezbednosne službe militarizuju, i nije imala problem s tim; šta bi, uostalom, sa stanovišta prosečnog - dakle, ne baš upućenog - Amerikanca, pritom u zemlji u kojoj inače postoji kult vojske, moglo biti sporno u tome što se i civilne bezbednosne agencije u sve većem obimu opremaju teškim naoružanjem, sve više primenjuju vojne taktike, i lica koja su predmet njihovog interesovanja sve češće tretiraju kao neprijateljske borce u ratnom sukobu?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.