Trsteničani grade hladnjaču u Rusiji

Izvor: TvojPortal.com, 30.Okt.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trsteničani grade hladnjaču u Rusiji

POČETAK REALIZACIJE POTPISANOG PROTOKOLA O SARADNJI
TRSTENIK- Poseta ruske delegacije trsteničkoj opštini i razgovori koji su tim povodom vođeni kao i potpisivanje protokola o saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave i HK“Prva petoletka“ u Trsteniku, počeli su da se realizuju i to sa gradom Aksajem iz Rostovske oblasti.Predviđena je izgradnja hladnjače i skladišnih kapaciteta, na parceli koju bi ustupila Asocijacija“Progres“ >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << iz Aksaja.Tako se otvara mogućnost trsteničkim poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode na rusko tržište.



- Zadovoljni smo početkom saradnje sa našim prijateljima iz Rusije, dogovorili smo se da napravimo plan izvoza i uvoza voća i povrća za narednu godinu.Nadamo se da će zaključeni dogovori biti od koristi jednoj i drugoj strani i da ćemo u narednom periodu intenzivirati našu saradnju“,rekao nam je tim povodom Miroslav Aleksić predsednik opštine Trstenik sa zadovoljstvom.
Protokol o saradnji ne znači samo za poljoprivredu već i za druge oblasti, preduzetništvo, kulturu i turizam.Protokol o saradnji Trstenik je potpisao sa još jednim ruskim gradom Vlasihom iz Moskovske oblasti sa kojim je isto tako dogovorena saradnja u različitim oblastima,dodao je na kraju Aleksić.
Dragan Ivanović

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.