TRSTENIK POTENCIJALNA DESTINACIJA ZA ČEŠKE INVESTITORE

Izvor: TvojPortal.com, 18.Avg.2012, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRSTENIK POTENCIJALNA DESTINACIJA ZA ČEŠKE INVESTITORE

- Aktuelan projekat reciklažnog centra-
TRSTENIK- Privredna delegacija iz Češke Republike, predvođena ekonomskim atašeom ambasade Češke Republike Jagoš Jozefom posetila je Trstenik. Urazgovoru sa predsednikom opštine Trstenik Miroslavom Aleksićem, razmotrena je mogućnost buduće saradnje I investicija pre svega u domenu upravljanja otpadom I sanitarnim deponijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />


- Za ovu oblast privređivanja zainteresovana je firma LUX PTZ koja bi u Trsteniku kao I u drugim gradovima Srbije, investirala u sekundarne sirovine, za upravljanje otpadom, za korišćenje deponije”, rekao nam je tim povodom posle održanog sastanka predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić. Mi planiramo da realizujemo ovaj projekat reciklažnog centra koji će imati dug vek trajanja I odlične karakteristike deponije,izgradnju reciklažnog centra planiramo da završimo do kraja ove godine.Zbog toga eto ima I prostora za buduću saradnju, prvenstveno u daljoj preradi I prodaji komunalnog otpada, kroz postavljanje postrojenja za proizvodnju bio gasa I toplotne energije.Nadam se da će do realizacije ovog projekta doći”, rekao je na kraju Miroslav Aleksić predsednik opštine Trstenik.
Dragan Ivanović

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.