SEOSKI TURIZAM U BREZOVICI NUDI PRIRODNE LEPOTE I ODMOR ZA PAMĆENJE

Izvor: TvojPortal.com, 05.Avg.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEOSKI TURIZAM U BREZOVICI NUDI PRIRODNE LEPOTE I ODMOR ZA PAMĆENJE

- Glidžići non stop na usluzi-
TRSTENIK- Selo Brezovica odavno poznato po vrednim i kvalitetnim majstorima krečarima, ali i po prirodnim lepotama i gostoprimljivim ljudima, udaljeno je od Trstenika i Vrnjačke Banje 12 km i u njega se može doći iz dva pravca. Jedan je od Popinske reke preko Dublja i Popine a drugi pravac je preko sela Štulac, Dublje i Popina.Svoje goste po dogovoru ako dolaze autobusom domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << čeka svojim autom ili kombijem na Autobuskim stanicama u Trsteniku i Vrnjačkoj Banji i prevozi ih do svoga domaćinstva.



Nosilac seoskog turizma još od 1991 godine u ovom selu je porodica Glidžić. Turističko ugostiteljska kuća „Brezovica“ čiji je vlasnik pomenuta porodica, raspolaže sa tri dvokrevetne i jednom trokrevetnom sobom sa parnim grejanjem, zatim sa prijatnim restoranom sa baštom, a u letnjem periodu izuzetno je aktivan bazen za kupanje koji se puni izvorskom vodom, koji osim gostiju leti koriste za rashlađivanje i meštani Brezovice i okolnih sela.



- Dolaze nam gosti samostalno ali i porodično većina njih su na odmoru kod nas vsake godine, mi to izuzetno cenimo i pružamo kvalitetne usluge i ljubaznost iznad svega.Znači želimo da se svaki naš gost oseća kao kod svoje kuće, ako želi u grad a nije došao svojim autom mi ga odvezemo ili koristi redovan autobuski prevoz.Organizujemo takođe posete obližnjim manastirima Ljubostinja i Žiča, gosti mogu da koriste dnevnu štampu, da prošetaju brezovačkim krajem.U reci ima ribe, u lovnoj sezoni mogu da se bave lovom, postoje i seoske prodavnice u kojima mogu da kupe šta im treba.U blizini se nalazi i seoska crkva, u školskom dvorištu je teren za male sportove, tu su isto tako i ljubazni brezovčani uvek spremni za razgovor i šale“, kaže najstariji član porodice Glidžić i promoter seoskog turizma Zoran.


Domaća prirodna jela pripremaju se u dogovoru sa gostima,tu je i domaća prirodna rakija,sokovi,vino iz ovog podneblja, čajevi i druga pića.Pun pansion ovde košta 1.600 dinara a polupansion 1.300 dinara, gosti koji provedu 10 i više dana imaju popust od 10 odsto, stariji gosti imaju popust od 10do 15 odsto.Deca od 3 do 10 godina plaćaju 50 odsto ukoliko koriste zajednički ležaj u suprotnom je to 70 odsto.Povoljnost je za organizovane grupe gostiju tako ručak sa menijem od tri ganga košta od 4 do 6 evra a kapacitet restorana je od 30 do 35 gostiju.


- Naše domaćinstvo radi preko cele godine, situacija je teška i u ovoj oblasti,narod nema para, čovek zaista ne zna čime da se bavi da bi preživeo, da je sreće da imamo preko godine veći broj porodica ili pojedinaca imamo svoj turistički sajt na internetu ali uzalud, vreme je sve teže vidite šta nam je uradila suša sa poljoprivredom, nestaje i voda na izvorištima.


Naši gosti posećuju i razne manifestacije u Trsteniku i Vrnjačkoj Banji, tako da im nije dosadno i kada odu kući često nam se javljaju mejlom ili porukama na mobilnom.Nama je drago da im je prijao odmor i što smo upoznali mnogo prijatelja, ne samo naših nego i iz inostranstva, ne zna se bogme kada i ko kome treba u životu“, kaže na kraju ove turističke priče Zoran Glidžić.
Dragan Ivanović

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.