Izvor: TangoSix.rs, 07.Sep.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni pobednici prvenstava u preciznom letenju i aero-reliju u Trsteniku

Jedriličarskim akrobacijama i padobranskim skokovima obeleženo je zatvaranje državnih prvenstava u aero-reliju i preciznom letenju u Trsteniku
Najzapaženiji rezultat postigli su piloti iz aerokluba „Naša krila“ iz Paraćina, a dvostruki pobednik u generalnom plasmanu i u aero-reliju i u preciznom letenju na prvenstvu Srbije je pilot iz ovog kluba, Aleksandar Godić.
Pilot iz Kraljeva, Milorad Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << nije zabeležio ni jedan kazneni poen, što je izuzetno retko na ovakvim takmičenjima.
– Vozim avion “Moran Sokata 893 ed” i mislim da sam zahvaljujući nekim osobinama ovog aviona, koje sam uspeo da iskoristim, bez negativnog poena pobedio u jednoj od najtežih disciplina, a to je precizno sletanje – rekao je Marković.
Utisak sa ovog druženja pokvarilo je jedino loše vreme. Okupljeni u Trsteniku zbog toga nisu imali priliku da vide Zlina, a izostale su i ekipe iz Smedereva i sa 13. Maja.
Na državnom prvenstvu u preciznom letenju učestvovalo je sedam klubova i trinaest učesnika, dok je na prvenstvu u aero-reliju učestvovalo devet posada iz šest aeroklubova iz Srbije.
– Prošle godine je trstenički aerodrom bio domaćin jednog, ove godine čak dva državna prvenstva. To govori o tome da možemo očekivati da će se uskoro u Trsteniku održati neko od svetskih ili evropskih prvenstava – izjavio je zamenik predsednika Opštine Trstenik, Stevan Đaković, dodajući da će grad nastaviti da podržava ovakve manifestacije.
The post Proglašeni pobednici prvenstava u preciznom letenju i aero-reliju u Trsteniku appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.