Preminuo Dobrica Ćosić

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Dobrica Ćosić

Književnik i bivši predsednik SR Jugoslavije Dobrica Ćosić preminuo je u Beogradu, potvrdila je danas njegova porodica.
Dobrica Ćosić je rođen 29. decembra 1921. u Velikoj Drenovi, kod Trstenika.
Bio je srpski pisac, romansijer i esejista, politički i nacionalni teoretičar i redovni član SANU. Bio je prvi predsednik Savezne Republike Jugoslavije od 1992. do 1993. godine.
Nazivan „ocem nacije“, ostaće upamćen po romanima „Daleko je sunce“, „Koreni, „Deobe“, „Vreme smrti“, „Vreme zla“ i „Vreme vlasti“.
(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo akademik Dobrica Ćosić

Izvor: Studio B, 18.Maj.2014

Akademik i književnik Dobrica Ćosić preminuo je danas u 93. godini. ..Akademik, pisac i prvi predsednik SRJ Dobrica Ćosić, koji je umro danas u 93. godini, rođen je 29. decembra 1921. godine u selu Velika Drenova kod Trstenika.   ..Do početka Drugog svetskog rata završio je Srednju poljoprivrednu...

Nastavak na Studio B...

Simbol srpske književnosti dvadesetog veka

Izvor: Politika, 18.Maj.2014

Otišao je čovek koji je objasnio zašto je Sunce daleko, koji su naši koreni, upozorio na deobe, opisao i vreme smrti i zla, bio i grešnik i otpadnik i vernik..Književnik i bivši predsednik SR Jugoslavije Dobrica Ćosić preminuo je u Beogradu, kako je potvrdila njegova porodica. Dobrica Ćosić...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.