„PRVA PETOLETKA“ I OPŠTINA NA PUTU OPORAVKA

Izvor: TvojPortal.com, 10.Avg.2012, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„PRVA PETOLETKA“ I OPŠTINA NA PUTU OPORAVKA

- Krajnje vreme za dobru komunikaciju-
TRSTENIK- Novoimenovani predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić,održao je prvi radni sastanak sa novoimenovanim generalnim direktorom Kompanije „Prva petoletka“ Ljubisavom Panićem, u vezi dalje zajedničke i prisnije saradnje u obostranom interesu. 
Razgovoru su prisustvovali i potpredsednik opštine Trstenik Radomir Milunović, kao i pomoćnik generalnog direktora za ekonomsko-finansijska pitanja Mirjana Stepanović Knežević.



Govorilo se o aktivnom uključivanju lokalne samouprave u dalji rad i oporavak nekadašnjeg industrijskog giganta i nosioca razvoja celog Rasinskog okruga.Ovo podrazumeva i rešenje problema koje Petoletka ima zbog učešća na tenderima, kao i problemi vodosnabdevanja.Rukovodstvo opštine pokrenulo je pitanje potraživanja javnih preduzeća prema „Prvoj petoletki“,pa smo predložili način rešenja problema, tako što bi se imovina koja nije u funkciji proizvodnje prenela u vlasništvo opštine“, kazao nam je posle održanog sastanka predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.
 

Iz sredstava KFW koja su dodeljena opštini Trstenik za rešavanje pitanja vodosnabdevanja, unaprediće se i vodosnabdevanje „Prve petoletke“.Fabrika će u narednom periodu pristupiti analizi projekta za izgradnju nove primarne mreže, pa će se umesto dosadašnje prakse primarne mreže Petoletka koristiti tehničku vodu i na taj način će se značajno umanjiti troškovi.
- Bilo je krajnje vreme da se uspostavi dobra komunikacija između „Prve petoletke“ i lokalne samouprave.Naš cilj je identičan a to je jak Trstenik, koji će postati jak privredni centar regiona.Bez snažne Petoletke nema snažnog Trstenika, za to smo se i dogovorili da ubuduće radimo na tome zajedničkim snagama, sastajaćemo se dva puta mesečno a po potrebi i češće.Takođe smo se dogovorili da fabrike iz sistema „Prve petoletke“ aktivno učestvuju u svim kulturnim i sportskim manifestacijama koje organizuje lokalna samouprava, kao što je to bila i dosadašnja praksa“, rekao nam je novoimenovani generalni direktor „Prve petoletke“ Ljubisav Panić. Dragan Ivanović

Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.