Koalicioni partneri posle dogovora potpisali sporazum

Izvor: Objava, 25.Maj.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicioni partneri posle dogovora potpisali sporazum

TRSTENIK – Posle uobičajenog dogovora novu koalicionu vlast u trsteničkoj opštini vršiće SNS sa 19,SPO-ODT sa 6 i SPS-JS sa 4 odbornička mandata u novom sazivu SO Trstenik. Ovaj lokalni parlament da podsetimo ima ukupno 42 odbornička mesta a konstitutivna sednica zakazana je za 24 jun što je izazvalo posebno negodovanje među novim koalicionim partnerima,jer je kako kažu blokiran politički život ove opštine i dugo se čeka na realizaciju programa.
- Želim najpre da se zahvalim građanima naše opštine koji su svojim glasovima dali poverenje svima nama u koalicionoj vlasti, a mi ćemo se zajedno boriti da ostvarimo dogovorene ciljeve u interesu svih građana bez obzira na njihovu opredeljenost. Predstoji nam veliki i složen posao u oblasti privrednog i poljoprivrednog razvoja, da očuvamo “Prvu petoletku”,uposlimo što veći broj ljudi, a isto tako ćemo raditi i na unapređenju sporta,kulture,obrazovanja,zdravstva i drugih aktuelnih oblasti na ovom području. Verujem da ćemo zajedno uspeti u svemu tome jer imamo kvalitetan i stručan kadar”, rekao je u obraćanju javnosti predsednik OO SNS u Trsteniku i budući predsednik opštine Aleksandar Ćirić.
Nosilac odborničke izborne liste SPO-ODT dr Radovan Popović se složio sa Ćirićevom konstatacijom i dodao da će posle dužeg vremena vlast u Trsteniku funkcionisati kao Republička što se pokazalo kao kontraproduktivno,smatra dr Popović.
- Očekujemo podršku i pomoć u realizaciji programa razvoja naše opštine od Republičke Vlade i Ministarstva, verujem da ćemo zajedničkim snagama napraviti dobre rezultate u narednom periodu. Mi smo očekivali od predsednika SO Trstenik da ranije zakaže sednicu SO s obzirom da smo se već dogovorili i potpisali sporazum o zajedničkom delovanju,međutim pomenuta sednica zakazana je tek za 24 jun ove godine, što je daleko i izgubićemo dosta vremena da bi smo mogli normalno da funkcionišemo”, rekao je dr Radovan Popović.
Punu podršku novoj koalicionoj vlasti u opštini Trstenik dao je i OO SPS na čelu sa predsednikom Radomirom Milunovićem,koji je do sada bio na mestu pomoćnika predsednika opštine Trstenik.

Dragan Ivanović
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka






Povezane vesti

Naprednjaci, socijalisti i SPO dogovorili koaliciju u Trsteniku

Izvor: Blic, 25.Maj.2016

Predsednici opštinskih odbora SPO, SPO i koalicije SPS-JS potpisali su koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u opštini Trstenik...Na lokalnim izborima koalicije NPS-SDS i SNS su osvojile po 19 odborničkih mandata, SPO šest, SPS četiri, a Srpsko-ruska stranka jedno odborničko mesto....

Nastavak na Blic...