Muzej Tošeta Proeskog od pet miliona evra

Izvor: S media, 15.Okt.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej Tošeta Proeskog od pet miliona evra

U pevačevom rodnom Kruševu zida se najveći objekat ikada podignut jednom muzičaru u ovom delu Evrope.

Uspomena na njega nikada izbledeti neće. Toše Proeski nastradao je 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu e-70 Zagreb - Lipovac kod Nove Gradiške. Tog dana tuga se nadvila nad celim Balkanom. I još pritiska teškim bremenom.

Platan sa Tošetovim imenom

Na mestu stravičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << udesa ovih dana započeće gradnja spomenika visokog dva metra, na kome će biti oslikan makedonski muzičar kako pušta bele golubove. U njegovom rodnom Kruševu uveliko se zida najveći muzej ikada podignut jednom izvođaču u ovom delu Evrope.

U objektu u koji je uloženo pet miliona evra posetioci će moći da vide pevačeve lične stvari, automobil „bubu“ i motor koje je vozio, kao i brojne poklone obožavalaca.

Vozač Tošeta Proeskog: Moj bol je veći od zatvorske kazne

U blizini crkve čiju je obnovu otpočeo neposredno pred smrt, a nastavila njegova porodica uz svesrdnu pomoć fanova i fonda „Toše Proeski“, postavlja se krst vredan 350.000 evra. Grobno mesto makedonskog anđela prekriveno je plišanim igračkama i porukama koje ostavljaju njegovi poštovaoci. Nedaleko od tog mesta uskoro počinje i gradnja crkve sveti Todor, kao i dva velika spomenika.

Veliki broj turista svakodnevno obilazi kuću pokojnog pevača, a prepoznaju je po njegovoj slici smeštenoj između dva prozora i tišini koju razbija tužan lavež Tošetovog zlatnog retrivera, koji i dalje čeka svog gazdu. Izvor: Kurir.rs
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.