Izvor: Piplmetar.rs, 26.Jun.2023, 17:30

Vlada odlučila da još četiri miliona evra ide za radove na izgradnji Hrama Svetog Save

Nova.rsdanas 16:32

foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)
Vlada Srbije je na poslednjoj sednici donela odluku da na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj crkvi uplati oko četiri miliona evra, prenosi Nova.rs.
Kako se navodi u Službenom glasniku, taj novac je opredeljen za nastavak izvođenja radova u Hramu Svetog Save.
Na desetine miliona evra Vlada Srbije je poslednjih godina izdvojila za izgradnju Hrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Svetog Save. Na poslednjoj sednici Vlade, koja je održana 22. juna, donela je odluku o još jednoj dotaciji SPC. Ovog puta za izgradnju Hrama je opredeljeno 472 miliona dinara ili oko četiri miliona evra našeg novca.
Kako se navodi u Službenom glasniku, ova sredstva su Zakonom o budžetu bila opredeljenja u okviru razdela za Ministarstvo rudarstva i enregetike, ali je Vlada odlučila da ih prenese u tekuću budžetsku rezervu, a potom da ih donira Crkvi.
Teško je i proceniti koliko je novca građana Srbije donirano SPC. Prošle godine u julu u iste svrhe izdvojeno je oko 5,1 milion evra, a prema nekim procenama država je samo od 2017. do jula prošle godine u izgradnju Hrama Svetog Save uložila više 68 miliona evra, objavila je Nova ekonomija.
U avgustu 2021. Vlada je takođe za Hram izdvojila oko sedam miliona evra.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u oktobru 2020. pohvalio se da niko kao ova vlast nije toliko pomogao SPC. On je izračunao da je za tri i po godine Vlada iz državne kase za izgradnju Hrama izdvojila najmanje 43 miliona evra.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Društvo



Aneta Ivanović tužila RTS zbog serije Pupin i Pištaljku zbog medijskih tekstova  Direktorka produkcijske kuće „Atena“ Aneta Ivanović saopštila je danas da je podnela tužbu protiv Radio-Televizije Srbije (RTS) posle jednostrane odluke tog javnog medijskog servisa da obustavi snimanje serije „Pupin“, a i protiv portala Pištaljka zbog tekstova o poslovanju njene firme u kojima su, kako tvrdi, iznete laži.





Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Dodik najavio početak izgradnje HE Mrsovo

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2023, 08:07

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je, u intervjuu za RTRS, da će u narednih 10 do 15 dana, najviše mjesec, početi radovi na izgradnji Hidroelektrane Mrsovo kod Rudog. Polaganje kamena temeljca za HE Mrsovo 2014. godine, Foto: Srna Nakon početka glavnih radova na najvećem...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.