Vatrogasci se zajedno MOLILI u Hramu Svetog Save za život kolege koji je povređen na Adi Huji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2017, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci se zajedno MOLILI u Hramu Svetog Save za život kolege koji je povređen na Adi Huji

Kolegijalnost za primer

Šetnjom od Slavije i molitvom u Hramu Svetog Save večeras su vatrogasci pružili podršku Milanu Rmušu, teško povređenom kolegi u požaru na Adi Huji u fabrici kartona.

Vatrogasci, deo njih u uniformama, su se okupili na Trgu Slavija i mirnom šetnjom, a zatim i molitvom podržali povređenog Rmuša, nisu se obraćali medijima niti davali izjave.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić ranije danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da je oko 100 pripadnika tog Sektora dalo krv za teško povređenog kolegu, Milana Rmuša i najavio i prikupljanje novčanih sredstava za potrebe njegovog daljeg lečenja i eventualnog presađivanja kože.

Kako je rekao Sektor za vanredne situacije MUP-a smatra da je degutantna politizacija nesrećenog slučaja teško povređenog vatrogasca Rmuša i istakao da pažnja u ovom trenutku mora biti usmerena isključivo na njegov što brži oporavak.

On je zahvalio načelniku VMA kao i svim doktorima te ustanove, na požrtvovanosti, kako u slučaju Milana Rmuša, tako i drugih kolega.

Oglasio se i Sindikat vatrogasaca Srbije koji je poručio da večerašnja šetnja i zatim moitva nisu nikakav protest već podrška kolegi.

Kako kažu morali su da se oglase i demantuju sve koji ih zovu i optužuju da Sindikat vatrogasaca Srbije organizuje nekakav protest u Beogradu.

"Naime, radi se o tome da su nas jutros kolege iz Beograda nazvale i zamolile da objavimo vest da se planira skup vatrogasaca koji bi hteli jednom mirnom šetnjom da odu do Hrama Svetog Save i zajednički se pomole za povređenog kolegu Milana Rmuša", rečeno je u saopštenju.

Kako kažu pozvali su kolege, da se priključe večerašnjoj šetnji koju su organizovale kolege vatrogasci-spasioci iz Beograda, ništa više od toga, "a da li je neko zloupotrebio ovu informaciju za neke druge potrebe...to zaista ne znamo i ne želimo u tome da učestvujemo".

"Sindikat vatrogasaca Srbije ne stoji iza bilo kakvog protesta o kome se govori i to neka bude jasno svima", zaključeno je u saopšetnju.

Ranije danas Pokret slobodnih građana pozvao je da se dođe na Slaviju kako bi se pokazala solidarnost sa vatrogascima.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.