Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 15:10

Uručene Svetosavske nagrade za 2020. godinu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu. Za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja nagrađeno je 29 pojedinaca i institucija.
Nagradu su dobili vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti i studentski centri u Beogradu i Nišu.

Među dobitnicima Svetosavske nagrade je i gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leskovca Goran Cvetanović za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja u celom Jablaničkom okrugu.
Ružić je čestitao laureatima na prestižnoj nagradi koja, ističe, predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.
Naveo je da su nagrađeni oni koji su sprovodili programe za inkluzivno obrazovanje, zaštitu od nasilja, kvalitetnu nastavu na daljinu, pružali podršku nadarenim učenicima, te onima iz osetljivih grupa, odnosno onima koji uče u bolničkim i kućnim uslovima.
"Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubavi prema knjizi i veri da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi i drugim oblastima života i rada", poručio je ministar prosvete.
Ružić je istakao da temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.
Maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji Vasilije Pantelić zahvalio je Ministarstvu na nagradi koja je, naglasio je, jedna od najznačajnih koja se može dodeliti u oblasti obrazovanja.
"Zadovoljan sam što su prepoznati rezultati našeg dosadašnjeg rada i nagrada je podsticaj da se usavršavamo, a delimo je sa svim svojim nastavnicima, profesorima i mentorima", rekao je Pantelić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručene Svetosavske nagrade za 2020. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za 29 pojedinaca i institucija...Nagradu su dobili vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DODELJENE SVETOSAVSKE NAGRADE: Brojnim društveno odgovornim građanima uručene plakete

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021

Svetosavsku nagradu za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji dobilo je 29 istaknutih pojedinaca i institucija...To su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Svetosavske nagrade za škole, institucije i pojedince sa juga Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je danas Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama, a među nagrađenima su i oni sa juga Srbije - učenica iz Kuršumlije Jana Dragović, niška Osnovna škola "Učitelj Tasa", dekan DIF-a Milovan Bratić,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.